Sałatka warstwowa z tuńczykiem

4.5 (183 ocen)

  • 30 min

Pyszna sałatka na co dzień i od święta.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka w oleju
    1 puszka kukurydzy
    100g ostrego żółtego sera
    3 jaja na twardo
    pęczek szczypiorki
    6 łyżek majonezu
    2 łyżki ostrego keczupu
    sól, pieprz, chili
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka warstwowa

Sałatka warstwowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka odsączyć i rozdrobnić, kukurydzę odsączyć. Jajka obrać i oddzielić żółtka od białek, drobno posiekać. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Szczypior drobno posiekać. Wymieszać majonez z keczupem i doprawić przyprawami. W przeźroczystym naczyniu układać kolejno: połowę żółtego sera, posiekane białko, połowę sosu, szczypior, tuńczyka, resztę sosu, żółtka, kukurydzę, resztę żółtego sera.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Sałata Tuńczyk Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować