Sałatka warstwowa z rzodkiewką

4.05 (273 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Warstwowa sałatka w roli główej z rzodkiewką, sezon w pełni więc korzystajmy. U mnie starta na tarce, ale chyba bardziej wyrazista w smaku będzie, jeśli pokroimy ją w kostkę. Idealna do grilla, jeśli pominiemy szynkę. Pomysł podpatrzony na Wielkim Żarciu, z małą zmianą.

  • 60 min

Składniki:

  • 20 dag szynki
    4 jajka
    pęczek szczypiorku
    20 dag sera żółtego
    pęczek rzodkiewki
    majonez
Wystaw ocenę:

4.05 (273 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka warstwowa z rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę pokroić w paski lub kostkę.
  • 2. Jajka ugotować, pokroić w kostkę.
  • 3. Szczypiorek pokroić drobno.
  • 4. Rzodkiewkę najlepiej w kostkę.
  • 5. Układać warstwami jak na zdjęciu lub wg swojego pomysłu.
    Składniki na małą miskę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować