Sałatka warstwowa z rzodkiewką

4.5 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kolorowa, ładnie prezentuje się na imprezowym stole :-)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4-5 jajek
    ok. 150 g żółtego sera
    1 duża czerwona papryka
    pęczek szczypiorku
    pęczek rzodkiewki
    majonez
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka warstwowa

Sałatka warstwowa z rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, zetrzeć na tarce. Posolić i popieprzyć.
  • 2. Na jajkach rozsmarować ok. 2 łyżki majonezu. Posypać posiekanym szczypiorkiem.
  • 3. Ser zetrzeć na tarce, ułożyć na warstwie szczypiorku.
  • 4. Paprykę pokroić w kosteczkę, ułożyć na warstwie sera.
  • 5. Rozsmarować ok. 2 łyżki majonezu.
  • 6. Ostatnią warstwę stanowi starta na tarce rzodkiewka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Bez gotowania

Podobne przepisy

To może cię zainteresować