Sałatka tabbouleh z kalafiorem i granatem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Wariacja na temat libańskiej sałatki z kaszą bulgur i warzywami. Tutaj z surowym kalafiorem, ogórkiem, granatem, miętą i sokiem z cytryny. Przepis pochodzi z książki "Kalafior to król".

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kasza bulgur - 100g
    Kalafior - 200g
    Ogórek zielony - 2szt
    Granat - 1szt
    Liście mięty - garść
    Szczypiorek - 1/2 pęczka
    Pietruszka - 1 pęczek (ja nie lubię, więc pominęłam)
    Sok z cytryny - 3 łyżki
    Oliwa - 3 łyżki
    Sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka tabbouleh z kalafiorem i granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka tabbouleh z kalafiorem i granatem 1. Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
    Różyczki kalafiora rozdrabniamy na małe kuleczki. Ogórki kroimy w kostkę. Granata obieramy, część pestek zostawiamy do dekoracji. Szczypiorek, miętę i pietruszkę siekamy.

    Mieszamy kaszę z kalafiorem, granatem, ogórkiem i ziołami. Dodajemy olej i sok z cytryny, doprawiamy do smaku. Sałatkę podajemy po schłodzeniu. Przed podaniem dekorujemy granatem.

Porady

Sałatka świetnie sprawdzi się jako dodatek do grillowanego mięsa.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować