Sałatka szwedzka na zimę

4.5 (183 ocen)

  • 3 godz.

Na zielono.

  • 3 godz.

Składniki:

  • ogórki 4 kg
    sól 2 łyżki
    cukier 4 łyżki
    ocet ¾ szklanki
    olej 1 szklanka
    pieprz mielony 2 łyżeczki
    natka pietruszki 1 pęczek
    koperek 1 pęczek
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przetwory

Sałatka szwedzka na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-08dtf8x 1. Ogórki umyć, pokroić w plasterki. Pietruszkę i koperek drobno posiekać, dodać do ogórków z resztą pozostałych składników. Wymieszać i pozostawić na 2,5 godziny, od czasu do czasu mieszając.
  • image-026w9p9 2. Następnie przełożyć sałatkę do słoików, dolać powstały płyn. Ogórki powinny być w miarę przykryte. Słoiki zakręcić i pasteryzować ok. 10 minut. Wystudzić i przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować