Sałatka śledziowa z rzodkiewką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na sałatkę śledziową z rzodkiewką i winogronami oraz czerwoną cebulą. Prosta i szybka w przygotowaniu. Polecam

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 płaty matiasy lekko solonego w oleju rzepakowym
    3 średnie plastry czerwonej cebuli
    4 rzodkiewki
    15 jasnych winogron bez pestkowych
    duża szczypta pieprzu
    1 łyżka płynu od matiasów

Sałatka śledziowa z rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka śledziowa z rzodkiewką 1. Winogrona myjemy i kładziemy na papierowym ręczniku. Rzodkiewki myjemy i kroimy w półplasterki. Czerwoną cebule obieramy z łusek i kroimy w talarki i rozdzielamy na krążki.

    Matiasy wyjmujemy z opakowania i kroimy w nieduże kawałki i wkładamy do miski. Dodajemy pokrojoną rzodkiewkę i czerwoną cebulę. Winogrona odrywamy od szypułek i myjemy, wkładamy do miski.

    Posypujemy pieprzem i dodajemy płyn od solonych śledzi. Mieszamy.,

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy