Sałatka śledziowa z kukurydzą i fasolą

4.47 (163 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna!

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie śledzi a'la matias (220 gr)
    1 jabłko
    2 ogórki kiszone
    1/2 puszki kukurydzy konserwowej
    1/2 puszki czerwonej fasoli
    3 łyżki majonezu
    1 łyżka śmietany 18 %
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.47 (163 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka śledziowa

Sałatka śledziowa z kukurydzą i fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie odsączyć (jeśli są za słone można wcześniej wymoczyć je w wodzie)i pokroić w drobne paski.
  • 2. Jabłko i ogórki pokroić w kostkę.
  • 3. Kukurydzę i fasolę odsączyć.
  • 4. Wszystkie składniki połączyć, dodać majonez, śmietanę, przyprawić pieprzem i dokładnie wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować