Sałatka ryżowa z tuńczykiem i papryką czerwoną

4.5 (160 ocen)

  • 20 min

Kolorowa sałatka w roli głównej z ryżem. Do tego czerwona papryka i por. Wszystko połączone kawałkami tuńczyka . Pasuje na każda porę dnia.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 szklanka ryżu

    1 papryka czerwona

    1 por

    tuńczyk kawąłki w sosie własny

    1 łyżka majonezu

    sól

    pieprz

    papryka ostra
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i papryką czerwoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu zalewamy zina woda i odcedzamy. Czerwona paprykę myjemy , usuwamy pestki i białe błonki. Kroimy w kosteczkę . Pora myjemy i kroimy w plasterki. Kawałki tuńczyka odcedzamy z zalewy. Wszystkie składniki mieszamy z ryżem. Doprawiamy sola ,pieprzem i papryką ostrą. Dodajemy łyżkę majonezu. Jeszcze raz lekko mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować