Sałatka ryżowa z szynką, serem i cebulką

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób

Ostrzejszy aromat dzięki cebulce nadaję sałatce wyrazistego smaku.

  • 20 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 100 g ryżu (użyłam 3 kolorowego)
    puszka groszku
    2 średnie czerwone cebulki
    100 g szynki
    100 g sera żółtego
    jogurt, majonez, sól, pieprz do smaku

Sałatka ryżowa z szynką, serem i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy, groszek odsączamy z wody, cebulę kroimy w kostkę, tak samo szynkę i ser.
    Dodajemy jogurt lub majonez (my nie lubimy "zbyt mokrej" dlatego dałam 2 łyżki jogurtu i łyżkę majonezu), doprawiamy wedle uznania i wszystko dokładnie mieszamy.
    Zalecam odstawić na godzinkę, wtedy sałatka będzie smaczniejsza jak przejdzie się smakiem, niż taka od razu po zrobieniu :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy