Sałatka ryżowa z Mortadelą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pikantna dzięki musztardzie, sycąca i pyszna.

  • 30 min

Składniki:

  • 2,5 szklanki ryżu
    3 duże marchwie
    puszka groszku
    300 g mortadeli
    5 jajek
    8 cm białej części pora
    10 średnich ogórków konserwowych
    16 łyżek majonezu
    3-4 łyżki musztardy rosyjskiej
    posiekana natka pietruszki
    2 kostki warzywne
    pieprz, sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Sałatka ryżowa z mortadelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować z kostkami warzywnymi na sypko.
    Marchewkę i jajka ugotować. Razem z mortadelą pokroić w tej samej wielkości kostkę. Ogórki pokroić w kostkę i odsączyć na sicie z nadmiaru wody. Por drobno posiekać a z groszku odlać wodę. Wszystko razem połączyć, zmieszać z majonezem, musztardą i pietruszką. Doprawić.

Porady

Sałatka najlepsza jest po 2-3 godzinach.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować