SAŁATKA RYŻOWA Z CZERWONĄ FASOLĄ I KUKURYDZĄ

4.48 (155 ocen)

  • 20 min

Pożywna, tania i szybka w przygotowaniu. Idealna na drugie śniadanie do pracy. :)

  • 20 min

Składniki:

  • WYKONANIE: ŁATWE
    PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT
    ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ.
    ILOŚĆ PORCJI: 6-9

    Składniki:
    torebka ryżu,
    3/4 puszki czerwonej fasoli,
    3/4 puszki kukurydzy,
    3 jajka,
    kawałek czerwonej papryki,
    majonez,
    sól,
    pieprz,
    1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki.
Wystaw ocenę:

4.48 (155 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ryżowa z czerwoną fasolą i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotuję w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu.
    Jajka gotuję na twardo, kroję w drobną kostkę wraz z papryką.
    Kukurydzę i fasolę osączam na sicie z zalewy.
    Wszystkie składniki mieszam z dwoma łyżkami majonezu, doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować