Sałatka ryżowa w sosie curry

4.5 (186 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Sałatka ryżowa z kapusty pekińskiej z marynowanym czosnkiem i słonecznikiem w sosie curry

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - kapusta pekińska mała: 1 sztuka
    - ryż pełnoziarnisty Parboiled: 4 łyżki
    - czosnek marynowany: 6 sztuk
    - słonecznik-łuskany: 2 łyżki
    - curry w proszku: 1 łyżeczka
    - majonez: 2 łyżki
    - ketchup: 1 łyżka
    - papryka ostra w proszku: 1 szczypta
    - miód wielokwiatowy: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ryżowa w sosie curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, a ryż ugotować w osolonej wodzie.
  • 2. Kroimy marynowany czosnek, dodajemy też łyżeczkę zalewy, do tego
    łyżka ketchupu, dwie łyżki majonezu, łyżeczka miodu, płaska
    łyżeczka curry i szczypta ostrej papryki. Sos mieszam z pokrojoną
    kapustą, pestkami słonecznika i ugotowanym ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować