Sałatka rybna ceviche

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis z książki "Kuchnia antyrakowa"

  • Łatwy

Składniki:

  • - biała ryba (filety): 1 kilogram
    - sok pomarańczowy: 100 mililitrów
    - sok z limonki: 50 mililitrów
    - cebula: 1 sztuka
    - papryka (posiekana): 1 sztuka
    - czosnek: 1 ząbek
    - kolendra: 1 szczypta
    - sól i pieprz do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka rybna ceviche - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę oczyścić i pokroić w kostkę. Posypać lekko solą i pieprzem, następnie zalać sokiem z pomarańczy i limonki
  • 2. Marynatę odstawić na godzinę do lodówki.
  • 3. Pokroić drobno cebulę i dodać ją do marynaty wraz z posiekaną papryką i czosnkiem.
  • 4. Ponownie odstawić na godzinę. Przed podaniem posypać mieloną kolendrą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować