Sałatka romanesco z jajkiem i oliwkami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Coś innego kalafior romanesco taki piękny i zieloniutki ,że aż szkoda go kroić . Pokroiłam i warto było , smaczny i zdrowy i jak pięknie komponuje się na talerzu - polecam choć nie jest teraz za tani koszt 1 szt to 10 zł .

  • 15 min

Składniki:

  • 1 kalafior romanesco
    4 jajka
    1/2 słoika oliwek czarnych
    sól
    3 ząbki czosnku
    4 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka romanesco z jajkiem i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior romanesco myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na różyczki . Wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy ok 7 min. Odcedzamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo zimne obieramy i kroimy w ćwiartki. Oliwki czarne odcedzamy na sitku. Olej mieszamy z wyciśniętym czosnkiem, solimy do smaku. Na talerzu układamy różyczki kalafiora, przekładamy kawałkami jajka i ozdabiamy oliwkami. Całość polewamy sosem czosnkowym. Podajemy zaraz po zrobieniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować