Sałatka obiadowa z roszponką i sosem czosnkowym

4.5 (162 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Roszponka to kuzynka sałaty - jedzmy ją na zdrowie! Ma w sobie kilkukrotnie więcej witamin i wartości odżywczych niż zwykła sałata. Podałam ją w sałatce z czosnkowym sosem, przez co stworzyłam prawdziwą witaminową bombę:).

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 100g roszponki
    1 pomidor
    1 ogórek
    1/4 puszki kukurydzy
    150g jogurtu naturalnego
    2 ząbki czosnku
    3 łyżki koperku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka obiadowa z roszponką i sosem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory kroimy w kostkę, ogórka w plastry, kukurydzę odcedzamy, czosnek przeciskamy przez praskę.
  • 2. Warzywa łączymy z jogurtem, czosnkiem, koprem, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Roszponka Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować