SAŁATKA NA ZIMĘ

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

wszystkie warzywa mam ze swego ogrodu

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • składniki:Półtora kilograma ogórków i patisonów,
    2 duże cebule,
    1 duża marchew.
    zalewa:12 szklanek wody,
    3 szklanki octu,
    3,5 szklanki cukru,
    3 łyżki soli.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Kanapki

Sałatka na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wykonanie:Wszystkie składniki na zalewę zagotować,ostudzić.Ogórki umyć i pokroić w plasterki,cebulę pokroić w piórka,patisony przekroić na pół i w piórka,marchew zetrzeć na tarce jarzynowej,posolić trzema łyżkami soli,pozostawić na trzy godziny do puszczenia soków.Odlać wodę z sałatki,nakładać sałatkę w słoiki po dżemach(różnej wielkości) zalać zimną zalewą ugotowaną wcześniej(ten przepis na zalewę jest powiększony aby starczyło na wszystkie słoiki,jak zostanie można zalać nią paprykę).Pasteryzować 15 minut od zagotowania.Wyszło mi wszystkich różnej wielkości 12 słoiczków.Sałatki mogą być również dodatkiem do kanapek.

Porady

sałatka może być dobrym dodatkiem do kanapek

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować