Sałatka na krakersach

4.48 (193 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Efektowna sałatka na przyjęcie

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 36 krakersów
    1 puszka tuńczyka
    sos 1000 wysp
    1/2 szalotki
    4 jajka
    15 dkg sera żółtego
    majonez
    pieprz
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.48 (193 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko Przekąski

Sałatka na krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnym oczku, dodać 2 łyżki majonezu, doprawić pieprzem i wymieszać.

    Tuńczyka osączyć, dodać posiekaną cebulkę i 3-4 łyżki sosy 1000 wysp.

    Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na pół, oddzielić białka od żółtek. Białka zetrzeć na drobnym oczku, doprawić pieprzem i dodać 2 łyżki majonezu, wymieszać.

    Na talerzu rozłożyć 12 krakersów, rozsmarować na nich pastę serową, ułożyć kolejną warstwę krakerów, pastę z tuńczyka, krakersy, pastę z białek. Na to zetrzeć żółtka jajek i całość posypać posiekanym szczypiorkiem. Odstawić do lodówki na kilka godzin. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Krakersy Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować