Prosta Sałatka Meksykański Król Imprezy

4.46 (166 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Świetna propozycja imprezowa... i niejeden poprosi o przepis.

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 zielona sałata
    5 pomidorów
    40 dag mięsa mielonego
    1 duża czerwona cebula
    3 łyżeczki przecieru pomidorowego
    przyprawa do mięsa mielonego
    1 łyżeczka bazylii
    1 łyżeczka oregano
    40 dag pieczarek
    1 puszka kukurydzy konserwowej
    1/2 puszki czerwonej fasoli
    15 dag startego sera żółtego
    3 łyżki majonezu
    40 dag jogurtu greckiego
    2 ząbki czosnku
    2 łyżeczki ziół prowansalskich
    chipsy serowe tortilla
    oliwa
Wystaw ocenę:

4.46 (166 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Prosta sałatka meksykański król imprezy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę porwać na mniejsze kawałki, wyłożyć na dno naczynia.
  • 2. Pomidory umyć, pokroić w kosteczkę, delikatnie odsączyć na ręczniku papierowym. Wyłożyć na sałatę.
  • 3. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, usmażyć na oliwie.
  • 4. Mięso przyprawić, dodać do cebuli - usmażyć razem . Dodać koncentrat, oregano i bazylię. Wystudzić. Wyłożyć na warstwę pomidorów.
  • 5. Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć na oliwie, doprawić solą i pieprzem. Wystudzić. Rozłożyć na mięsie.
  • 6. Kukurydzę odcedzić, ułożyć na warstwie pieczarek.
  • 7. Na kukurydzę wyłożyć czerwona fasolę.
  • 8. Z jogurtu greckiego, majonezu, ziół prowansalskich i przeciśniętego przez praskę 1 ząbka
    czosnku przygotować sos.
  • 9. Sosem polać sałatkę.
  • 10. Posypać startym żółtym serem.
  • 11. Dookoła salaterki ułożyć chipsy tortilla, resztę pokruszyć i posypać wierzch sałatki .
  • 12. Całość schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować