sałatka meksykańska

4.5 (160 ocen)

  • 25 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Szybka i pyszna sałatka. Idealnie sprawdzi się na imprezach lub gdy jadą goście i trzeba szybko coś przygotować. Polecam!

  • 25 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 woreczek ryżu
    mała puszka kukurydzy
    1 czerwona papryka
    mała puszka fasolki
    1 żółta papryka
    1 mała czerwona cebulka
    1 pierś kurczaka
    3 łyżki majonezu
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    sól, pieprz, słodka papryka, chili w proszku
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy na sypko. Papryki myjemy i krpimy w małą kosteczkę. Kukurydzę oraz fasolkę odsaczamy z zalewy. Cebulkę kroimy w kosteczkę. Kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę, doprawiamy solą, pieprzem, papryką i smażymy do miękkości. Usmażone mięso odstawiamy do ostudzenia.
    Przgotowujemy sos: jogurt naturalny mieszamy z majonezem, papryką słodką i chili. Mozna doprawić solą i pieprzem.
    Ugotowany ryż mieszamy w misce z pozostałymi składnikami i polewamy sosem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować