Salatka makaronowa z warzywami i mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tortellini z mięsem ugotować al dente.
Sól, pieprz, oregano, paprykę słodką i ostra wymieszać ze sobą. Na patelni podsmażyć pokrojoną cebulę w piórka. Pod koniec podsmażania dodać posiekany czosnek. Cukinię pokroić w plastry, dodać do cebuli i smażyć 3 minuty mieszając. Paprykę pokroić w kostkę i dodać do cukinii. Dodać przyprawy, wymieszać i smażyć 3 minuty. Pomidorki pokroić na pół, dodać do warzyw, wymieszać i gotować chwilę. Na koniec dodać tortellini z mięsem Arc Pol, wymieszać.
Przełożyć wszystko do naczynia żaroodpornego i piec w 180 st C przez 25 minut. Po 20 minutach posypać startym parmezanem. Podawać gorące.
Komentarze