Sałatka makaronowa z tuńczykiem i owocami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Sałatkę makaronową z tuńczykiem robimy dość często, w wielu wariantach smakowych. Dodatek owoców przyjemnie komponuje się z rybą, a całość świetnie uzupełnia wegański majonez z mango i curry.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g makaronu risoni
    10 sztuk liczi
    1 kiwano
    1 mała puszka groszku
    1 mała puszka kukurydzy
    2 jajka
    2 puszki tuńczyka w oleju
    250 ml majonezu wegańskiego mango curry

Sałatka makaronowa z tuńczykiem i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka makaronowa z tuńczykiem i owocami 1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
    Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kostkę.
    Groszek i kukurydzę odcedzamy z zalewy.
    Tuńczyk osączamy z zalewy.
    Liczy osączamy, kroimy w kostkę.
    Z kiwano wyjmujemy pestki.
    Układamy warstwami.
    1.Połowa makaronu
    2.Groszek
    3.Kukurydza
    4.Pozostały makaron
    5.Majonez
    6.Tuńczyk
    7.Jajka
    8.Kiwano

    Schładzamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy