Sałatka makaronowa z pieczonym mięsem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną sałatkę. Przygotowana z dodatkiem mięsa pieczonego z kurczaka, kukurydzą, fasolą i ogórkiem. Polecam.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 garście makaronu kokardki
    2 pieczone podudzia z kurczaka
    2 łyżki kukurydzy konserwowej
    2 łyżki fasoli konserwowej
    1 mała czerwona cebula
    2 małe kiszone ogórki
    3 łyżki majonezu
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    woda do gotowania makaronu
    sól
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Majonez

Sałatka makaronowa z pieczonym mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z olejem. Kukurydzę i fasolę przekładamy na sitko i odsączamy. Ogórki kroimy w kosteczkę i odsączamy. Ugotowany makaron przekładamy na cedzak i przelewamy zimną wodą, odsączamy.
    Czerwoną cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę.
    Pieczone mięso z podudzi oddzielamy od kości i kroimy w kostkę.
    Wszystkie składniki na sałatkę wkładamy do miski i dodajemy majonez oraz przyprawy. Mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować