Ta sałatka, to dobry sposób na wykorzystanie mięsa pieczonego kurczaka z wczorajszego obiadu. Łatwa i szybka w przygotowaniu, świetnie pasuje zarówno na śniadanie czy kolację jak i na imprezę czy lunch do pracy.
15 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
- upieczone mięso z kurczaka ( u mnie pierś i kawałek nóżki z kurczaka )
- 100 g drobnego makaronu ( dałam małe muszelki )
- 2 jajka ugotowane na twardo
- mały słoiczek pieczarek marynowanych
- 1 czerwona cebula
- sól, pieprz mielony
- majonez
Sałatka makaronowa z pieczonym kurczakiem i marynowanymi pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso obrałam ze skóry, oddzieliłam od kości i pokroiłam w kostkę. Tak samo pokroiłam jajka, cebulkę i pieczarki. Makaron ugotowałam w osolonej wodzie w/g przepisu na opakowaniu, odcedziłam i ostudzony dodałam do reszty składników. Całość do smaku posoliłam, dodałam pieprzu i wymieszałam z 2-3 łyżkami majonezu.
Komentarze