Sałatka makaronowa z pieczonym kurczakiem i marynowanymi pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ta sałatka, to dobry sposób na wykorzystanie mięsa pieczonego kurczaka z wczorajszego obiadu. Łatwa i szybka w przygotowaniu, świetnie pasuje zarówno na śniadanie czy kolację jak i na imprezę czy lunch do pracy.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - upieczone mięso z kurczaka ( u mnie pierś i kawałek nóżki z kurczaka )
    - 100 g drobnego makaronu ( dałam małe muszelki )
    - 2 jajka ugotowane na twardo
    - mały słoiczek pieczarek marynowanych
    - 1 czerwona cebula
    - sól, pieprz mielony
    - majonez
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sałatka makaronowa z pieczonym kurczakiem i marynowanymi pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso obrałam ze skóry, oddzieliłam od kości i pokroiłam w kostkę. Tak samo pokroiłam jajka, cebulkę i pieczarki. Makaron ugotowałam w osolonej wodzie w/g przepisu na opakowaniu, odcedziłam i ostudzony dodałam do reszty składników. Całość do smaku posoliłam, dodałam pieprzu i wymieszałam z 2-3 łyżkami majonezu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Makaron Pieczarki Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować