Sałatka makaronowa z drobiowymi pulpecikami i fetą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sałatka makaronowa z drobiowymi pulpecikami, fetą i dużą ilością warzyw z sosem czosnkowym to świetna propozycja na śniadanie lub kolację.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Pulpeciki;
    250 g mięsa mielonego drobiowego,
    1 jajko,
    2 łyżki bułki tartej,
    sól i pieprz do smaku,
    pół łyżeczki słodkiej papryki.
    Sos;
    2 łyżki majonezu,
    2 łyżki jogurtu greckiego,
    sól i pieprz do smaku,
    2 ząbki czosnku.
    Pozostałe składniki;
    1 mały brokuł,
    200 g makaronu świderki,
    Pół główki sałaty lodowej,
    1 ogórek gruntowy,
    1 pomidor,
    pół papryki czerwonej,
    1 mała czerwona cebula,
    100 g sera feta.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Pulpety

Sałatka makaronowa z drobiowymi pulpecikami i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa dodajemy wszystkie składniki, formujemy malutkie pulpeciki wielkości winogrona.

    Gotujemy w osolonej wodzie 10 minut.
  • 2. Makaron gotujemy al dente.
    Brokuł dzielimy na małe różyczki i gotujemy do miękkości.
  • 3. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki.
    Ogórka i cebulę obieramy.

    Wszystkie warzywa i ser feta kroimy w kostkę.
    Składniki sosu mieszamy ze sobą.
  • 4. Do miski wrzucamy sałatę, warzywa,makaron, brokuł, ser feta i pulpeciki.

    Wszystko polewamy sosem.

    Podajemy z chrupiącym pieczywem.

    Smacznego ;)

Porady

Możemy dodać ulubione warzywa.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować