Sałatka jarzynowa z mortadelą i czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać.
Marchewkę i pietruszkę ugotować do miękkości ( ja użyłam warzyw z rosołu). Pokroić w małą kostkę, przełożyć do miski.Cebulkę drobniutko posiekać. Ogórka pokroić w mała kostkę.
2. Fasolę i kukurydzę odcedzić, przepłukać i odsączyć porządnie. Dodać do miski.
3.Mortadelę obrać z osłonki i pokroić w małą kostkę i dodać do miski. Dwa jajka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać chrzan oraz majonez i dobrze wymieszać. Przełożyć do ozdobnej salaterki i ułożyć ostatnie jajko pokrojone na ćwiartki. Odłożyć do lodówki na 30 minut.
Smacznego!
Komentarze