Sałatka jarzynowa z mortadelą i czerwoną fasolą

4.99 (155 ocen)

Zapraszam na kolejną sałatkę z wykorzystaniem warzyw z rosołu, pyszna, tania i szybka propozycja, polecam:)

Składniki:

  • 3 pietruszki
    3 jajka
    2 ogórki konserwowe
    1/2 cebuli
    4 łyżki czerwonej fasoli
    2 łyżki kukurydzy konserwowej
    100 g mortadeli
    sól,pieprz
    2 łyżeczki chrzanu
    1,5 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

4.99 (155 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka jarzynowa z mortadelą i czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa pokroić w kostkę 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać.
    Marchewkę i pietruszkę ugotować do miękkości ( ja użyłam warzyw z rosołu). Pokroić w małą kostkę, przełożyć do miski.Cebulkę drobniutko posiekać. Ogórka pokroić w mała kostkę.
  • dodać fasolę i kukurydzę 2. Fasolę i kukurydzę odcedzić, przepłukać i odsączyć porządnie. Dodać do miski.
  • dodac pokrojona mortadelę 3. Mortadelę obrać z osłonki i pokroić w małą kostkę i dodać do miski. Dwa jajka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać chrzan oraz majonez i dobrze wymieszać. Przełożyć do ozdobnej salaterki i ułożyć ostatnie jajko pokrojone na ćwiartki. Odłożyć do lodówki na 30 minut.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mortadela Sałata Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować