Sałatka jajeczna z rzodkiewką w majonezowym sosie chrzanowym

4.5 (172 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sałatka jajeczna z delikatną nutą chrzanową doskonale pasuje na zbliżające się Święta Wielkanocne. Świetnie smakuje podana do wędlin, kiełbasek czy pieczonego mięsa.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 4 jajka ugotowane na twardo
    - 1 czerwona cebula
    - puszka groszku konserwowego
    - 1 małe kwaskowe jabłko
    - 4-5 rzodkiewek
    - 2-3 łyżki majonezowego sosu chrzanowego
    - 1 łyżeczka musztardy
    - sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko Sosy

Sałatka jajeczna z rzodkiewką w majonezowym sosie chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane jajka kroję w większą kostkę, cebulę i jabłko w drobna kosteczkę, rzodkiewki w ćwierć plasterki. Całość przekładam do miseczki, następnie dodaję odsączony groszek, sos majonezowo-chrzanowy, musztardę, sporo pieprzu i sól do smaku. Sałatkę mieszam bardzo delikatnie ale dokładnie. Odstawiam do lodówki na godzinkę, aż smaki się połączą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Rzodkiewka Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować