Sałatka jajeczna z pieczarkami marynowanymi

4.47 (152 ocen)

Smaczna i szybka sałatka z jajek na twardo i marynowanych pieczarek. Można ją także posiekać drobniej i podać jako pastę kanapkową

Składniki:


  • 6 jajek
    0,5 słoika marynowanych pieczarek
    Kawałek pora
    2 łyżki majonezu
    1 łyżeczka musztardy
    Sól morska
    Pieprz czarny mielony
Wystaw ocenę:

4.47 (152 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Sałatka jajeczna z pieczarkami marynowanymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek. Pokroić w kostkę i wrzucić do miski.

    Pieczarki osączyć dokładnie z zalewy, pokroić w kosteczkę. Wrzucić do jajek.

    Do jajek i pieczarek dodać majonez, musztardę, doprawić solą i obficie pieprzem.

    Por oczyścić, posiekać w kostkę. Wrzucić do miski. Wymieszać całość dokładnie i wstawić do lodówki na kilka godzin aby smaki się przegryzły.
    Podawać z pieczywem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pieczarki Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować