Sałatka do obiadu czosnkowa

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna szybka do przygotowania sałatka z sałaty zielonej czerwonej cebulki ogórka i pomidora w aksamitnej glazurze z majonezu i jogurtu z czosnkiem, nam bardzo posmakowała!

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • główka sałaty zielonej
    pomidor
    ogórek zielony
    czerwona cebula mała

    Sos:
    2 łyżki majonezu
    łyżka jogurtu naturalnego
    1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sałatka do obiadu czosnkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatkę umyć i poszarpać rękami na drobne kawałki, do miski pokroić pomidora, ogórka oraz cebulkę drobno
  • 2. Majonez z jogurtem wymieszać, dodać pieprz i sól, połączyć z sałatką, wymieszać, odstawić do lodówki na godzinkę
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona cebula Ogórek Pomidor Sałata Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować