Sałatka brokułowa

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną sałatkę brokułową z serem feta, sosem czosnkowym oraz prażonymi płatkami migdałowymi. Sałatka pięknie się prezentuję na stole i super smakuje. Polecam

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 brokuł
    200 g sera feta (w kostkach)
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżka majonezu
    1/2 łyżeczki soli, pieprzu i czosnku suszonego
    garść płatków migdałowych

Sałatka brokułowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na suchej patelni podprażamy płatki migdałowe, odstawiamy do ostygnięcia. Brokuł dzielimy na małe różyczki, myjemy i gotujemy al dente w osolonej wodzie (ok. 3-4 minuty). Zaraz po ugotowaniu wyjmujemy brokuły i przelewamy je zimną wodą. Sos: mieszamy razem jogurt, majonez i przyprawy. Brokuły układamy na talerzu lub półmisku, posypujemy serem feta, polewamy sosem. Górę posypujemy podprażonymi płatkami migdałowymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy