Zapraszam na smaczną sałatkę brokułową z serem feta, sosem czosnkowym oraz prażonymi płatkami migdałowymi. Sałatka pięknie się prezentuję na stole i super smakuje. Polecam
30 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
1 brokuł
200 g sera feta (w kostkach)
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
1/2 łyżeczki soli, pieprzu i czosnku suszonego
garść płatków migdałowych
Sałatka brokułowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na suchej patelni podprażamy płatki migdałowe, odstawiamy do ostygnięcia. Brokuł dzielimy na małe różyczki, myjemy i gotujemy al dente w osolonej wodzie (ok. 3-4 minuty). Zaraz po ugotowaniu wyjmujemy brokuły i przelewamy je zimną wodą. Sos: mieszamy razem jogurt, majonez i przyprawy. Brokuły układamy na talerzu lub półmisku, posypujemy serem feta, polewamy sosem. Górę posypujemy podprażonymi płatkami migdałowymi.
Komentarze