Sałatka brokułowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Po pokrojeniu i wyczyszczeniu warzywa,gotujemy brokuły w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu brokuł można jeszcze zmniejszyć ich rozmiar, krojąc te większe części na pół.
2.ugotuj jajka (5), następnie pokrój w średnie części.
3.złącz ugotowane i pokrojone jajka z ugotowanymi brokułami.
4.fasolkę czerwoną odsącz od wody, najlepiej przepłucz wodą by pozbyć się czerwonej wody i osadu z puszki. Dodaj do brokuł i jajek. Możesz powoli mieszać drewnianą łyżką składniki. Delikatnie!
5.Odsącz dwie puszki kukurydzy i dołącz do pozostałych składników.
6.Po połączeniu wszystkich składników, delikatnie je wymieszaj.
7.Po dokładnym delikatnym wymieszaniu składników, dodajemy majonez. Jeśli lubimy light to jak najbardziej można użyć. Taki właśnie użyłam. Inny też może być, to zależy od Waszego smaku. Ilość dodanego majonezu finalnie u mnie to (2 szklanki)
8.Po połączeniu sałatki z majonezem, przekładamy sałatkę do miski. Ilość dodanych składników starczy na dwie miski.
Komentarze