SAKIEWKI NALEŚNIKOWE Z FARSZEM

4.94 (178 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

EFEKTOWNE I SMACZNE DANIE

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Usmażyć nalesniki bez dodatku cukru, ok. 10 sztuk.
    1 podwójna piers z kurczaka , może być ryba, zamiast kurczaka
    2 cebule
    25 dag pieczarek
    100 gram sera żółtego/tyle ile lubimy/
    Szczypior lub zielony por sparzony wrzątkiem ,do przewiązywania sakiewek oraz wykałaczki
    przyprawa uniwersalna, przyprawa do kurczaka
    ORAZ
    Sos grzybowy lub barszcz , to zależy co lubimy.
Wystaw ocenę:

4.94 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sakiewki Naleśniki

Sakiewki naleśnikowe z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić jak najdrobniej tak jak na placki drobiowe, przyprawić przyprawą do kurczaka , przykryć i odstawić na 1 godzinę do lodówki. Potem usmażyć na patelni.
    Wystudzić.
    Cebule pokroić w kostkę, zeszklić ze szczyptą cukru i przyprawa uniwersalna,dodać pokrojone pieczarki, dałam same kapelusze a nózki wykorzystałam do sosu pieczarkowego.
    Usmażyć, pod koniec doprawić pieprzem i przyprawa uniwersalna. Wystudzić.
    W misce połączyć razem usmażonego kurczaka, pieczarki z cebulą i starty ser.
    Gdy trzeba doprawić farsz do smaku.
    Na srodek każdego nalesnika nakładać farsz/po łyżce/, składać w sakiewkę, spiąć na wylot wykałaczką a poniżej wykałaczki związać szczypiorkiem lub zielonym porem.
    Ustawić na blasze wysłanej pergaminem. Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 /200 st i podgrzać ok. 10 minut.
    Podać z sosem grzybowym lub barszczem.
    Ja zrobiłam więcej farszu i dodatkowo usmażyłam krokiety z tym farszem a podałam je z zupą szczawiową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować