Kokosowe babeczki z suszoną żurawiną

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na babeczki kokosowe. Przygotowane na jogurcie z dodatkiem cukru kokosowego i wiórków kokosowych oraz żurawiny. Słodzone ksylitolem. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 7 łyżek z czubkiem jogurtu naturalnego
    1 jajko
    2 łyżki oleju
    1 op cukru kokosowego ( 15 g )
    1 szkl mąki pszennej
    1 płaska łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
    3 łyżki ksylitolu
    2 garście suszonej żurawiny
    silikonowe foremki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Muffinki Jajko

Kokosowe babeczki z suszoną żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przekładamy jogurt i dodajemy jajko, cukier kokosowy, olej i mieszamy. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wiórki kokosowe, ksylitol i mieszamy.
    Dodajemy suszoną żurawinę i ponownie mieszamy. Ciasto przekładamy do silikonowych foremek.
    Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 - 35 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować