Domowy kompot z mrożonych czereśni

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny kompot z mrożonych czereśni. Do kompotu zamiast cukru dodałam miód. Polecam do obiadu.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg mrożonych czereśni
    6 szklanki wody
    2 - 3 łyżki miodu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje Kompot

Domowy kompot z mrożonych czereśni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mrożone czereśnie wyjmujemy z zamrażarki i kładziemy woreczek z owocami na ręcznik. Do garnka wlewamy wodę i stawiamy na gazie, zagotowujemy.
    Gdy woda się zagotuje wkładamy mrożone czereśnie. Gotujemy około 10 minut. Czereśnie powinny być miękkie i nierozgotowane. Kompot studzimy i do ciepłego dodajemy miód, mieszamy. Przelewamy do szklanek i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód Woda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować