Gulasz wieprzowy z pieczarkami

4.5 (169 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczny gulasz. Przygotowany z mięsa wieprzowego i pieczarek w sosie pomidorowym. Polecam.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 dag łopatki wieprzowej
    250 g pieczarek
    1 średnia cebula
    3 ząbki czosnku
    1 1/2 szkl wody
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    słodka papryka do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz wieprzowy z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i osuszamy, kroimy w dużą kostkę i posypujemy przyprawami, mieszamy i odstawiamy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę.
    Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy mięso, obsmażamy i dokładamy cebulę i czosnek.
    Smażymy około 5 minut i wkładamy do gotującej się wody.
    W międzyczasie pieczarki obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze części.
    Przesmażamy na patelni i wkładamy do gotującego się gulaszu po godzinie gotowania mięsa.
    Gotujemy do miękkości i na samym końcu dodajemy koncentrat pomidorowy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować