Zupa szczawiowa z mrożonego szczawiu z jajkiem

4.48 (184 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną zupę szczawiową. Przygotowana z mrożonego szczawiu z dodatkiem swojskiego mleka. Polecam na obiad.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 l wody
    3 marchewki
    3 duże ziemniaki
    130 g mrożonego szczawiu
    1 szkl swojskiego mleka
    sól do smaku - do zupy
    4 jajka
    woda do gotowania jajek
    sól
Wystaw ocenę:

4.48 (184 ocen)

Zobacz również:

Zupy Jajko

Zupa szczawiowa z mrożonego szczawiu z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. W tym czasie obieramy marchewkę, kroimy w kostkę i myjemy. Przekładamy do gotującej się wody. W międzyczasie jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek, kroimy na połówki.
    Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy w kostkę. Dokładamy do gotującej się zupy po 15 minutach gotowania marchewki, gotujemy do miękkości. Wkładamy mrożony szczaw i gotujemy przez 10 minut. Wlewamy mleko i dodajemy sól, zagotowujemy. Podajemy z ugotowanymi jajkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Sól Woda Ziemniaki Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować