Sałatka ryżowa z porem, matiasem, mozzarellą

3.5 (4 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną sałatkę ryżową. Przygotowana z dodatkiem pora, matiasa, rzodkiewek, mozzarelli. Polecam na kolację.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g ugotowanego ryżu
    2 filety matiasa lekko solonego
    5 rzodkiewek
    125 g mozzarelli
    1 duży ząbek czosnku
    80 g jasnej części pora
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżka suszonego szczypiorku
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

3.5 (4 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ryżowa z porem, matiasem, mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Por czyścimy i kroimy w talarki, przekładamy na cedzak i przelewamy wodą, odsączamy. Mozzarellę wyjmujemy z zalewy i osuszamy na papierowym ręczniku, kroimy w kostkę. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Rzodkiewki myjemy i osuszamy z wody, kroimy w kostkę. Matiasa kroimy na małe kawałki. Do miski przekładamy ugotowany ryż i dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować