Zapraszam na smaczną sałatkę ryżową. Przygotowana z dodatkiem pora, matiasa, rzodkiewek, mozzarelli. Polecam na kolację.
30 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
150 g ugotowanego ryżu
2 filety matiasa lekko solonego
5 rzodkiewek
125 g mozzarelli
1 duży ząbek czosnku
80 g jasnej części pora
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka suszonego szczypiorku
sól do smaku
pieprz do smaku
Sałatka ryżowa z porem, matiasem, mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Por czyścimy i kroimy w talarki, przekładamy na cedzak i przelewamy wodą, odsączamy. Mozzarellę wyjmujemy z zalewy i osuszamy na papierowym ręczniku, kroimy w kostkę. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Rzodkiewki myjemy i osuszamy z wody, kroimy w kostkę. Matiasa kroimy na małe kawałki. Do miski przekładamy ugotowany ryż i dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy.
Komentarze