Zapraszam na smaczną sałatkę ryżową. Przygotowana z dodatkiem groszku i marchewki konserwowej, matiasa oraz mini pomidorków. Polecam.
30 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
10 dag ugotowanego ryżu
1 mała puszka marchewki z groszkiem
1/2 dużej czerwonej cebuli
2 ząbki czosnku
2 filety matiasa lekko solonego
10 pomidorków mini rzymskich
150 g jogurtu naturalnego
sól do smaku
pieprz do smaku
Sałatka ryżowa z matiasem, pomidorkami, groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchewkę z groszkiem przekładamy na cedzak i odsączamy z zalewy. Czerwoną cebulę obieramy z łusek i kroimy kostkę. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Pomidorki myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku. Matiasa kroimy na mniejsze kawałki.
Do miski wkładamy ryż, pokrojone składniki, odsączoną marchewkę z groszkiem, pomidorki i dodajemy jogurt oraz przyprawy. Mieszamy.
Komentarze