Sałatka ryżowa z matiasem, pomidorkami, groszkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną sałatkę ryżową. Przygotowana z dodatkiem groszku i marchewki konserwowej, matiasa oraz mini pomidorków. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 dag ugotowanego ryżu
    1 mała puszka marchewki z groszkiem
    1/2 dużej czerwonej cebuli
    2 ząbki czosnku
    2 filety matiasa lekko solonego
    10 pomidorków mini rzymskich
    150 g jogurtu naturalnego
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ryżowa z matiasem, pomidorkami, groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę z groszkiem przekładamy na cedzak i odsączamy z zalewy. Czerwoną cebulę obieramy z łusek i kroimy kostkę. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Pomidorki myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku. Matiasa kroimy na mniejsze kawałki.
    Do miski wkładamy ryż, pokrojone składniki, odsączoną marchewkę z groszkiem, pomidorki i dodajemy jogurt oraz przyprawy. Mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować