Zapiekane jeżyny pod owsianą kruszonką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na zapiekane jeżyny pod chrupiącą kruszonką. Kwaśne jeżyny i pyszna kruszonka to wyśmienite połączenie. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 solidne garście jeżyn
    2 łyżki masła
    2 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki cukru
    2 łyżki płatków owsianych
    3 małe foremki żaroodporne
    masło do foremek
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery

Zapiekane jeżyny pod owsianą kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jeżyny myjemy i odsączamy z wody. Mąkę, cukier, płatki owsiane, masło zagniatamy i robimy kruszonkę.
    Kokilki smarujemy masłem i wkładamy jeżyny. Posypujemy kruszonką, lekko dociskamy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut.
    Odstawiamy do ostygnięcia, przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Jeżyny Mąka Masło Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować