Surówka z kapusty czerwonej, marchewki, gruszki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na kolorową i smaczną surówkę. Przygotowana z kapusty czerwonej, marchewki i słodkiej gruszki. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 25 dag kapusty czerwonej
    2 marchewki
    1/2 dużej gruszki
    1 średnia cebula
    1 łyżka oliwy
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    sok z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Sok

Surówka z kapusty czerwonej, marchewki, gruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę czyścimy i kroimy na drobno. Wkładamy do cedzaka i przelewamy wrzącą wodą, odsączamy. Marchewki obieramy ze skórki i myjemy, ścieramy na tarce do miski.
    Gruszkę obieramy i ścieramy na tarce do miski z marchewką. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę, wkładamy do miski. Kapustę odciskamy z wody i przekładamy do miski z warzywami. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować