Zupa krem z zielonego groszku z płatkami owsianymi

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną i sycącą zupę krem. Przygotowana na domowym rosole z dodatkiem płatków owsianych. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szkl rosołu
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka masła
    2 szkl zielonego groszku
    1 duży ziemniak
    4 łyżki płatków owsianych
    kilka listków bazylii
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    śmietanka 30 %
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Rosół

Zupa krem z zielonego groszku z płatkami owsianymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • s 1. Czosnek i cebulę obieramy, kroimy w kostkę i przekładamy do garnka. Dokładamy masło i przesmażamy przez chwilę na złoty kolor. Dolewamy rosół i wkładamy groszek oraz pokrojonego na kawałki ziemniaka, gotujemy. Do ugotowanej zupy wsypujemy płatki i gotujemy razem przez chwilę.
    Na końcu doprawiamy do smaku i odstawiamy do lekkiego ostudzenia. Ciepłą zupę blendujemy razem z listkami bazylii. Zupę przelewamy na talerze i dekorujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować