Gofry orkiszowo - kukurydziane

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszne gofry przygotowane na puree dyniowym i słodzone miodem. Polecam na śniadanie, obiad lub kolację.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 łyżki puree dyniowego
    1 jajko
    1 łyżka oleju
    1 łyżka miodu
    1/2 szkl mleka
    1 szkl mąki orkiszowej
    6 łyżek mąki kukurydzianej
    3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
    olej do pieczenia
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry Śniadanie

Gofry orkiszowo - kukurydziane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce łączymy płynne składniki z jajkiem. Wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia, mieszamy.
    Gofrownicę rozgrzewamy i smarujemy olejem. Pieczemy gofry z obu stron na złoty kolor. Przekładamy na metalową kratkę. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować