Kakaowa rolada biszkoptowa z kremem kokosowym

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszna i smaczna rolada kakaowa z kremem kokosowym. Krem przygotowałam z mleczkiem i wiórkami kokosowymi. Polecam.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na ciasto :
    4 jajka
    4 łyżki wody
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    4 łyżki cukru
    3 łyżki mąki pszennej
    1 łyżka kakao
    1 łyżka oleju
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Na krem :
    250 g serka mascarpone
    1 puszka mleczka kokosowego 80% ( biała część )
    2 łyżki cukru pudru
    2 łyżki wiórków kokosowych
    Ponadto :
    blacha piekarnikowa
    papier do pieczenia
    wilgotna ściereczka
    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kakaowa rolada biszkoptowa z kremem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Poprzedniego dnia mleczko kokosowe wstawiamy do lodówki.
    Ciasto : w misce miksujemy jajka, wodę i oba cukry na puszystą masę. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i wlewamy olej. Miksujemy do połączenia się składników.
    Ciasto przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15- 20 minut.
    Upieczone ciasto przekładamy na wilgotną ściereczkę i zwijamy. Odstawiamy do ostygnięcia. W międzyczasie przygotowujemy krem. Do miski wkładamy wszystkie składniki i miksujemy do połączenia. Ciasto rozwijamy i przekładamy przygotowany krem, rozsmarowujemy i zwijamy roladę.
    Ciasto zawijamy w papier do pieczenia i wkładamy do lodówki, chłodzimy najlepiej przez całą noc.
    Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Wiórki kokosowe Mleko kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować