Babka kakaowa z gruszką i orzechami

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne ciasto. Babka kakaowa przygotowana z dodatkiem orzechów i gruszek smakuje wyśmienicie. Polecam.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 średnie twarde gruszki
    1/2 szkl orzechów włoskich
    4 łyżki płynnego miodu
    2 szkl mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki kakao
    4 jajka
    6 łyżek z czubkiem majonezu
    keksówka 27 x 7 x 7
    papier do pieczenia
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery

Babka kakaowa z gruszką i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszki obieramy i kroimy w kostkę. Orzechy kroimy na mniejsze kawałki i razem z gruszkami przekładamy do miski. Do miski dodajemy kolejno :
    miód, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao, rozbełtane jajka, majonez. Miskę przykrywamy i odstawiamy na 30 minut. Nie mieszamy ciasta. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.
    Ciasto mieszamy i przekładamy do blaszki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę. Upieczone ciasto wyjmujemy z blaszki i studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gruszki Kakao Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować