Matiasy z jabłkiem i cebulą

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną rybkę przygotowaną w sosie jogurtowo - majonezowym z jabłkiem i czerwoną cebulą. Polecam na kolację lub do obiadu.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 20 dag matiasa lekko solonego
    1 jabłko
    1 czerwona cebula
    150 g jogurtu naturalnego
    3 łyżki majonezu
    1/4 łyżeczki soli
    1/4 łyżeczki pieprzu
    czosnek granulowany do smaku
    suszony koperek

Matiasy z jabłkiem i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki, wkładamy do cedzaka i sparzamy gorącą wodą, odsączamy.
    Jabłko obieramy i kroimy w kosteczkę, skrapiamy sokiem z cytryny.
    Matiasy kroimy na małe kawałki. W miseczce łączymy składniki sosu.
    W salaterce układamy warstwy :
    2 łyżki sosu, 1/2 cebuli, 1/2matiasa, 1/2 jabłka, 2 łyżki sosu, 1/2 cebuli, 1/2 matiasa, 1/2 jabłka, reszta sosu, suszony koperek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy