Matiasy ze smażoną papryką i cebulą

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna rybka z warzywami w sosie śmietanowym. Polecam do obiadu lub na kolacje z pieczywem.

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 płaty matiasa
    1/2 czerwonej papryki
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka oleju
    20 dag kwaśnej śmietany
    3 łyżeczki mrożonego koperku
    1 łyżeczka miodu
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Matiasy ze smażoną papryką i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Matiasy wkładamy do wody i moczymy przez około 1,5 godziny. W międzyczasie śmietanę mieszamy z koperkiem i przyprawami. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. Czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę. Paprykę myjemy i osuszamy z wody, kroimy w kostkę.
    Na rozgrzanym oleju przesmażamy pokrojone warzywa, odstawiamy do ostudzenia.
    Matiasy osuszamy z wody papierowym ręcznikiem, kroimy na małe kawałki.
    W salaterce układamy warstwy :
    2 łyżki sosu, 2 łyżki przesmażonych warzyw, 1/2 matiasów, 1 łyżka sosu, 2 łyżki przesmażonych warzyw, reszta matiasów, reszta sosu, przesmażone warzywa. Odstawiamy w chłodne miejsce na 1 godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Matias Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować