Babka ucierana z kakao

3 (2 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na ciasto. Babka ucierana z kakao jest bardzo smaczna oraz szybka i prosta w przygotowaniu. Polecam.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 20 dag masła
    15 dag cukru
    1 duży cukier waniliowy
    4 jajka
    6 - 8 łyżek mleka
    40 dag mąki
    1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżki kakao
    1 op polewy czekoladowej
    keksówka 27 x 7 x 7
    papier do pieczenia
Wystaw ocenę:

3 (2 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery Jajko

Babka ucierana z kakao - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wkładamy masło i oba cukry, ucieramy mikserem do białości. Następnie dodajemy po 1 jajku i nadal ucieramy.
    Do utartej masy wlewamy mleko, miksujemy. Na samym końcu dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, miksujemy.
    Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy 2/3 ciasta.
    Do reszty białego ciasta dodajemy kakao i mieszamy. Wykładamy na ciasto w blaszce i delikatnie mieszamy widelcem.
    Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50 - 60 minut, do suchego patyczka.
    Upieczoną babkę studzimy i dekorujemy polewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować