Kotlety z twarogu, kuskusu perłowego i warzyw

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne, wegetariańskie kotlety. Aromatyczne kotlety idealne na obiad lub na kolację z pieczywem. Polecam.

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 woreczka ugotowanego kuskusu perłowego
    1/2 czerwonej papryki
    1 cebula
    1 łyżka oleju
    25 dag twarogu
    1 jajko
    1 łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego
    6 - 8 łyżek panieru z ciecierzycy
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    olej do smażenia
    panierka do obtoczenia kotletów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety Jajko Dodatki

Kotlety z twarogu, kuskusu perłowego i warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Myjemy paprykę i kroimy w kosteczkę. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Pokrojone warzywa przesmażamy na oleju. W misce rozgniatamy twaróg np. widelcem i dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy i formujemy kotlety, obtaczamy w panierce.
    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować