Kluski orkiszowe leniwe z rodzynkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne kluseczki z rodzynkami. Polecam na słodki obiad lub kolację.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g półtłustego twarogu
    6 łyżek rodzynek
    gorąca woda do rodzynek
    1 jajo
    2 łyżki jogurtu greckiego
    1 łyżka erytrolu
    szczypta soli
    1 i 3/4 szkl mąki orkiszowej
    mąka orkiszowa do podsypania
    woda do gotowania klusek
    sól do wody
    olej do wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne

Kluski orkiszowe leniwe z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rodzynek wlewamy gorącą wodę i odstawiamy do ostudzenia. Twaróg przekładamy do miski i rozgniatamy. Dodajemy rodzynki i pozostałe składniki, zagniatamy jednolite ciasto i dzielimy na części. Na stolicy podsypanej mąką z każdej części ciasta formujemy wałek, lekko go spłaszczamy i kroimy kluski. Gotujemy w osolonej wodzie z olejem przez 2- 3 minuty od chwili wypłynięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować