Bezglutenowy biszkopt gryczany

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na bezglutenowy biszkopt gryczany. Biszkopt jest smaczny i świetnie nadaje się do przełożenia kremem, śmietaną, dżemem lub inną masą. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże jajka
    3 łyżki cukru
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    4 łyżki z lekkim czubkiem mąki gryczanej
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    blaszka 16 x 6 x 6
    olej
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty Jajko

Bezglutenowy biszkopt gryczany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wybijamy jajka i wsypujemy cukier i cukier waniliowy, miksujemy do momentu, aż masa podwoi swoją objętość i będzie puszysta. Do ubitej masy jajecznej wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy szpatułką lub drewnianą łyżką.
    Blaszkę smarujemy olejem i wysypujemy bułką tartą. Przygotowane ciasto przekładamy do blaszki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
    Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.
    Upieczony biszkopt wyjmujemy z blaszki i studzimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować