Kukurydziane placuszki z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne placuszki z truskawkami. Przygotowane na serku homogenizowanym i jogurcie z mąką bezglutenową. Polecam na słodki obiad lub deser.

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g serka homogenizowanego waniliowego
    2 łyżki z czubkiem jogurtu naturalnego
    1 jajko
    1 łyżka cukru trzcinowego
    10 łyżek z czubkiem mąki kukurydzianej
    1/2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
    3/4 szkl pokrojonych truskawek
    olej do smażenia
    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki Jajko

Kukurydziane placuszki z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przekładamy serek homogenizowany, jogurt, wybite jajko, cukier i mieszamy. Dosypujemy mąkę, proszek do pieczenia i ponownie mieszamy.
    Truskawki myjemy i odsączamy z wody, odrywamy szypułki i kroimy na mniejsze kawałeczki. Truskawki dodajemy do ciasta i mieszamy.
    Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy łyżką niewielkie porcje ciasta. Smażymy z obu stron na złoty kolor i przekładamy na ręcznik papierowy, odsączamy z tłuszczu. Placuszki przekładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować